OKULLARIMIZ ÇİÇEK AÇIYOR.

"Okullarımız Çiçek Açıyor" projesi uygulama eğitimleri gerçekleştirildi.

01.05.2024 176

Konya Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yürütülen; bireysel ve toplumsal iyileşmeye, insanın özündeki iyiliğe dönüşüne eğitimle katkı sağlamak amacıyla hazırlanan Okullarımız Çiçek Açıyor Projesi okulumuzda da uygulanıyor.

Eğitim, insan doğasına ait tüm unsurlara bütüncül bir sorumluluk geliştirebildiği ölçüde başarılı olacaktır. Öğrencilerin eğitim öğretim yuvalarında bütüncül bir kimlik geliştirebilmelerine katkı sağlayacak Okullarımız Çiçek Açıyor Projesi; “Öğren, Yap, Ol!” düşüncesiyle onların bitki yetiştirirken olayları bütünü ile değerlendirme fırsatı yakalamalarını, yaşayarak kalıcı bilgiler edinmelerini, sebep sonuç ilişkisi kurmalarını, sorumluluk almalarını ve sorumluluklarını yerine getirmelerini, tabiat sevgisi kazanmalarını amaçlamaktadır. Projede yer alan öğrencilerin takım ruhu, sorumluluk, iş ahlakı gibi kavramları öğrenmelerinin yanı sıra onların genel davranışları üzerinde de olumlu etkilerinin olması beklenmektedir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisleri tarafından öğrencilere ve velilere; toprak hazırlığı, tohum ekimi, fide dikimi, bitkinin beslenmesi ve sulanması, yabancı ot temizliği, çapalama ve hasat konularında eğitimler verilmiş ve uygulamalı olarak öğrencilerimizle beraber bitki ekim ve dikim faaliyetleri aktif olarak gerçekleştirilmiştir.

01-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-2024